szúnyog a kézen

Hogyan lehet kiirtani a szúnyogokat?

Biztosan a kedves olvasó számára is ismerős a helyzet, amikor egy meleg nyári éjszakán szeretné kinyitni az ablakot és aludni egy jót a kellemes levegővel. Ez jól is hangzik egészen addig, ameddig a szúnyogok fel nem fedezik a nyitott ablakot és a mozdulatlan vacsorát, azaz minket!

Rengeteg mód van a vérszívok eltávolítására, van amelyik működik és van, amelyik kevésbé. Íme néhány tipp, amelyek hasznosak lehetnek.

Megelőzés

Megkönnyíthetjük az életünket, ha elve odafigyelünk arra, hogy megszüntessük a szúnyogok szaporodását. A legtöbb szúnyogfajnak szüksége van állóvízre a reprodukció érdekében. Tehát lehetőségekhez mérten számoljuk fel a kertben felgyülemlett esővizet, szüntessük meg a szivárgásokat.

A víz elpárolog vagy felszívódik, így a szúnyoglárva meghal. Ezen felül figyeljünk a kert tisztaságára, ne hagyjuk, hogy a kertből dzsumbuj alakuljon ki.

Szúnyogháló

Ha minden ablak és ha az ajtókat nyitva szoktuk hagyni, akkor az ajtó is sérülésmentes szúnyoghálóval van ellátva, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy vegyszerek használata nélkül tudjuk távoltartani a vérszívókat. Elég csak egy pici lyuk, biztosan bejutnak rajta és újra csak azon kapjuk a fejünket, hogy nem tudunk aludni tőlük.

Virágok

Néhány virágot a moszkitók egyszerűen nem tudnak elviselni. Érzékeny szaglásuknak köszönhetően, már messziről megérzik ezeket a növényeket és nem is jönnek a közelbe. Ez egy természetes megoldás a szúnyogok ellen.

Néhány szép virág a teraszon nem csak mutatós, de hasznos is lehet. Ilyen például a rozmaring, bazsalikom, eukaliptusz vagy levendula. Ha letépünk néhány levelet és egy pillanatra meggyújtjuk, akkor az illatanyagok még erősebben lesznek érezhetők, így hatásosabban bebiztosíthatjuk magunkat.

Szúnyogírtó spray

A boltban kapható szúnyogírtók legtöbbje azonnal hat, szemünk láttára zuhan le a repülő vérszívó, ha elegendő mennyiséget fújunk a levegőbe. Az ilyen termékeknek vannak pozitívumai és negatívumai is.

Pozitív például az előbb említett hatékonyság. Azonban rengeteg vegyszert tartalmaz és irritálja a légzőszerveket.

Reméljük, hogy sikerült ötletet adni a szúnyogok elkerüléséhez.

Forrás: Mosquito lifespan

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük