Kezdjünk főzni – egyszerűen!

Aki tud olvasni, főzni is tud. Ez alaptétel. Ezenkívül csak türelem kérdése az egész. A főzéshez márpedig türelem kell, hiszen ki kell várni, míg az egyes folyamatok elkészülnek, és csak aztán lehet a következő lépéseket megtenni.

Ha még nem kezdtél el főzni, de szeretné,l semmiképp se a legnehezebb ételekkel kezdd el.

Ellenőrizd le a konyhát és a kamrát!

Az első, hogy nézd meg a konyhát és a kamrát, hogy a szükséges alapfelszerelések megvannak e benne. Van egy alapvető konyhafelszerelési lista, amit jó, ha megvásárolsz, mielőtt főzni kezdesz, bár az ember nagy hirtelenjében a kreativitását is jól tudja hasznosítani.

Pl. ha nincs ott húsklopfoló, egy vékonyabb vágódeszkát is használhat a húsklopfoláshoz. Vagy akár egy üres borosüveget, hogy elnyújtsa a tésztát; de azért mégis csak az a legjobb, ha az alapok megvannak.

Nézz körül a kamrában is, mert néhány alapvető fűszer, és élelmiszer jó ha mindig van otthon. A fagyasztó sokat lendíthet a tartalékon, mivel le tudod fagyasztani a húsféleséget, és aztán majd kiadagolva a készételt is.

Válaszd ki, mit szeretnél megfőzni!

A következő, hogy kiválasztasz egy receptet, amit szeretnél megfőzni. Jó, ha előtte átolvasol néhány alapkifejezést is, teszem azt, mi a különbség a rántás és a habarás között, avagy mit jelent a dinsztelés.

Szóval, válassz ki egy receptet, akár az interneten – méghozzá olyat, aminél sok értékelés van, hiszen a receptek nem mindig jók. Ha esetleg fázisfotók is vannak, még jobb.

Természetesen a legszerencsésebb mindjárt egy YouTubert kiválasztani, aki videóban, részletesen magyarázza el, hogyan kell valamit megfőzni. Ha ezeket pontról pontra követed, nagy hibát már követhetsz el. De az alapvető “összetevőről”, a türelemről sose felejtkezz el!

És következzen még néhány pro tipp. Ne ijedj meg attól, hogy ha valami leég. Ez mindenkinél előfordult már, sőt még azzal is megtörténik olykor-olykor, aki már régóta főz.

Ha már egyszer leégett, meleg vízbe áztasd be az edényt, hamarabb el tudod majd mosogatni. Az edények hőtartása sem egyforma, ezeket ki kell tapasztalni.

Az esetleges kezdeti kudarcok után semmiképp se add fel, és húzd elő a fiókból a pizzázó szórólapját, egyszer mindenki megtanulja, hogyan kell  főzni – csak türelem és kitartás kell hozzá!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük