A világ legkülönlegesebb szállodái

Utazni és más országokat megismerni, idegen tájakon barangolni, a világ csodáit megnézni fantasztikus érzés. Sokan vagyunk, sokfélék – ki kempingezni szeret, ki apartmanba menni, megint mások az extrém dolgokat keresik a szállásoknál is.

Hiszen nem csak a sportokban léteznek extrém ötletek, de a szálláshelyeken is. Vannak kivételes, luxus szállodák és vannak inkább furcsának tűnő helyek, ami első pillantásra legalábbis meghökkenést vált ki az emberből. Mindkettőből hoztunk most néhányat.

A legfurcsább hotelek

Nézzük előbb a legfurcsább hoteleket a világon. Az egyik mindjárt a napa-völgyi Hotella Nutella, mely teljesen úgy néz ki, mint egy hatalmas Nutellás üveg. Ha Nutella rajongó vagy, ez a hotel biztosan neked való, mivel temérdek mogyorókrémes meglepetést tartogat számodra.

Ha szereted a kutyákat, akkor az idahoi, 10 méter magas Beagle-re hasonlító szálloda bizonyára örömet fog szerezni neked. Az épület belső elrendezése is ámulatba ejti a kutyásokat.

Ausztriában, a Starkenberg kastélyban a sör barátokat várják nagy szeretettel, ugyanis akár sör fürdőt is vehetsz – a szó szoros értelmében.

Ha szerinted is Gyűrűk ura a világirodalom legszebb tündérmeséje, akkor bizonyára örülni fogsz a Romániában található Hobbit Hotel Castellának, ami egy egész kis falucska, és hobbitok faluja alapján mintázták meg és építették fel, méghozzá szalmából, homokból és agyagból.

A legkülönlegesebb luxus helyek

A világ legkülönlegesebb luxus helyei is megérdemelnek néhány szót. Ha az az ember vagy, akinek a nyaralás arról szól, hogy lebeg a medencében, koktélokat iszol, és nézed a lélegzetellállító tájat, akkor ezek a szállodák nagyon fognak tetszeni neked.

A Szt. Luciában található Ladera Resortból a Piton hegység látványában merülhetsz el, mely a világörökség része. Vannak a hotelnek olyan lakosztályai, amelyeknek saját medencéjük van. Ez – ahogy mondani szokták – bakancslistás hely.

Finnországban, Kakslauttanen Hotelben igazán extrém élményed lehet. Ugyanis az egyes kabinok mind üvegből készültek, iglu formájúak és belülről csodálhatod a sarki fényt, miközben finom bort kortyolgatsz kedveseddel. A nagyobb kabinokban konyha is található.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük