randizás

Hogyan kezdjünk újra randizni

Véget ért egy kapcsolat, és ilyenkor természetes módon szomorúak vagyunk. Meg kell hagyni magunknak az időt, hogy belül újra békesség legyen, és már ne a múlt hibáin rágódjunk.

Tanulni kell a hibákból, de elengedni a múltat, hogy az új kapcsolatunk jobb legyen majd. Nem szabad azonban sokáig gyászolni egy kapcsolatot, mert az egyedüllét addiktív, nagyon hozzá lehet szokni – aminek a következménye a tartós magány lesz. Még akkor is magány, ha nem így érezzük.

Minél több társas kapcsolata van az embernek, (legyen az barátok, kollégák, szomszédok), annál inkább “kiéli” magát benne, és így nem veszi észre, hogy valójában magányos. Mert eljönnek a hétvégék, az ünnepek, és mégis csak egyedül van. Hiszen a barátok, kollégák, szomszédok mind a párjukkal vannak. Vegyünk hát erőt magunkon, és kezdjünk bele!

Mikor kezdjünk el randizni?

Mikor kezdjünk el randizni? A kutatások azt mutatják, hogy átlagosan a szakítás után 3 hónappal kezdjük magunkat jobban érezni, de ez egyénenként változó. A Szex és New York után azt szokták mondani, hogy legalább a kapcsolat felét kell a “gyászidőnek” számítani. Tehát ha egy évig tartott a kapcsolat, akkor fél évig kell gyászolni azt.

Valójában ezt nem lehet előre megmondani sem pedig kiszámítani. Van akinek elég három hónap is, van akinek akár évek kellenek. Annyi bizonyos, hogy nem jó ötlet tompítani a fájdalmat alkohollal, vagy egyéb addikciót okozó szerekkel, mivel egyrészt ezzel a bánatunkat nem dolgozzuk fel, csak tompítjuk; másrészt pedig egyszer a bánat odébbáll, de az addikció marad.

A pszichológusok szerint, ha egy kapcsolat több mint egy évig tartott, legalább 3-4 hónap szükséges, hogy feldolgozzuk a szakítást és újra tudjuk kezdeni.

De mégis hogyan kezdjünk hozzá? Először is gondolkozzunk pozitívan, ne az egész másik nemet okoljuk mindenért. Ne hárítsunk át a másik nemre minden hibát, hiszen egy kapcsolat végében mindkét fél egyformán közrejátszott. Sose hasonlítgassuk az új jelöltet a régihez, még pozitív összehasonlításokat se tegyünk.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük