Ne akarj mindenkinek megfelelni

Nagyon jó és szép dolog, ha meghallgatod mások véleményét, és ha jónak tűnik, meg is fogadod. De nem szabad mások véleménye alapján élni az életed, magyarán: ne akarj mindenkinek megfelelni.

Az életedben csak te vagy kompetens, csak te tudhatod, hogy mi fér még bele az idődbe, életedbe. Csak te tudhatod, hogy neked jó e egy kapcsolat avagy sem. Ha csak azzal foglalkozol, hogy a környezeted boldoggá tedd, végül te leszel boldogtalan.

Ha mindenkinek mindent megteszel, és csak az ő szemükben méred magad, hamar kimerülsz, és elfogy  az életerőd is. Ezért igenis a sarkadra kell állnod, és ha kell, határozottan meg kell védened a határaidat.

Hogyan legyél kicsit önzőbb?

Hogyan legyél kicsit önzőbb? Ne aggódj a kinézeted miatt. Tudom, ezt a legkönnyebb mondani. De ha például molett vagy, és az a vágyad, hogy lefogyj 10 kilót, akkor tegyél érte.

Ha nem megy, járj a végére, és ha ezután sem sikerül – fogadd el, hogy ilyen vagy. Azért a sportot semmiképp se hagyd abba, mert az nem csak a kinézet miatt fontos, hanem a fizikai és mentális egészség miatt is.

Ne tépelődj amiatt se, hogy mit szól a szomszéd. Vajon mit mondana az az ember, aki a halálos ágyán fekszik, és megkérdik tőle: na és mit szólt a szomszéd? Te se foglalkozz tehát ezzel, ha valaki fogást akar találni rajtad, úgyis megteszi.

Ne akarj megfelelni a társadalom és a reklámok által kreált nőideálnak sem. Azok a magazinban szereplő nők sem olyanok, mint ahogy az újságban kinéznek. Ha olyan akarsz lenni, csak konfliktusba kerülsz önmagaddal, olyan álmot hajszolsz, amit nem érhetsz el, és ezáltal saját magad sodrod az önsorsrontásba.

Hidd el, hogy nem éri meg. Tényleg igaz a mondás, hogy fogadd el önmagad, de ebből az alapanyagból hozd ki a legjobbat, és boldog valamint elégedett leszel.

Ha azonban másoknak akarsz megfelelni, látja rajtad a környezeted és egyre többet és többet akarnak majd. Ha pedig elérsz a teljesítőképességed határára, ahelyett hogy megköszönnék neked amit eddig tettél értük, vádaskodnak és megbántanak.

A pszichoszomatikus betegségekről pedig ugye hallottál te is? Mondj tehát nemet mások örökös elvárásaira, és éld a saját narratívád de úgy, hogy másokat ne sérts ezzel.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük